Online banken in Nederland

De banken in Nederland worden steeds meer digitaler. Er zijn zelfs “banken” die alleen online fungeren.
Ongeveer tien jaar gelden kwamen de eerste internetbankiersystemen op de markt. Inmiddels is bankieren via internet heel populair en eigenlijk ook niet meer weg te denken. In 2007 maakten circa 8 miljoen Nederlanders gebruik van internetbankieren. Nu een aantal jaren later zal dit aantal alleen maar hoger zijn geworden.

Voor- en nadelen van Internetbankieren

Internetbankieren heeft zijn voor- en nadelen. Een groot voordeel van internetbankieren is dat het snel en gemakkelijk is. Bovendien heeft u 24 uur keer 7 dagen in de week inzicht in uw financiën. Nadeel van internetbankieren is dat de banken in Nederland misschien afstandelijker zijn geworden. Een persoonlijke service is steeds minder van belang. Ook sluiten mensen steeds gemakkelijker leningen af, omdat alles op het internet gemakkelijk en snel is. Tot slot is een nadeel van internetbankieren dat het onveilig kan zijn. De banken doen er wel alles aan om de risico’s tot een minimum te beperken.
Met internetbankieren kunt u veel. U kunt uw afschrijvingen en stortingen actueel bekijken en u kunt makkelijk ermee betalen. Helemaal met IDeal erbij, wordt het kopen van producten gemakkelijker.
Niet alle banken in Nederland bieden alle mogelijkheden voor internetbankieren. Zo zijn er verschillen in de bijzondere overboekingen naar het buitenland. Indien u op zoek bent naar een online bank, dient u te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn van de banken. Welke mogelijkheden zijn er met internetbankieren?

Online banken de toekomst?

Online banken worden, of is al, de toekomst voor alle banken in Nederland. Banken beseffen maar al te goed dat dit een toekomst is en investeren ook in andere mogelijkheden. Zo zijn er zelfs applicaties te downloaden voor een telefoon, waardoor u met uw telefoon kunt bankieren. Ook investeren banken in sms alerts bij bijvoorbeeld afschrijvingen.
De acceptgiro zal als betaalmiddel op termijn verdwijnen, loonstroken worden digitaal en ook zijn er ontwikkelingen voor het online versturen van facturen en polisbladen.
Internet is de toekomst. Online banken zijn de toekomst.

Leave a Reply