Hypotheek verlengen

Wanneer u op zoek bent naar een hypotheek kunt u verschillende offertes bij verschillende hypotheekverstrekkers en banken in Nederland opvragen. De klant is op dat moment koning. Adviezen en offertes vliegen je om de oren en er is altijd tijd. Hypotheekverstrekkers, banken in Nederland, verdienen geld aan u als u een hyptoheek afsluit.

De service blijft echter bij sommige hypotheekverstrekkers en banken in Nederland achterwege wanneer u al klant bent. Eens in de zoveel tijd krijgt u een overzicht thuis gestuurd en dan houdt het dan ook op. Tenzij u natuurlijk niet betaalt, dan begint de communicatie (vooral eenzijdig) weer volop.

Informeer bij hyptoheekverstrekkers en banken in Nederland

Wanneer de rentevaste periode van uw hypotheek afloopt, zijn er veel zaken om over na te denken. Hoe ziet de toekomst eruit? Wil ik dezelfde hypotheek behouden? Of wil ik een andere hypotheekvorm? Welke rentes zijn er nu op dit moment? U moet weer opnieuw oriënteren op de markt om te kijken welke aanbieders, hypotheekverstrekkers, banken in Nederland er zijn en tegen welke rentepercentages zij een hypotheek kunnen afsluiten. Ook moet u kijken naar de voorwaarden die bij een hypotheek vastzitten. Al die mogelijkheden moet u afzetten tegen het aanbod van uw huidige hypotheekverstrekker. Dit kost allemaal tijd, begin dus tijdig met oriënteren. En laat u vooral niet gek maak. Vraag rustig offertes op, vraag adviezen in uw omgeving en bij de concurrenten van uw hypotheekverstrekker.

Tot slot moet u bedenken dat uw hypotheekverstrekker een maand voor afloop een verlengingsvoorstel stuurt. Een maand oriëntatie kan kort zijn, dus nogmaals begin tijd en vraag informatie op bij de banken in Nederland.

Leave a Reply