Hypotheek opzeggen

U heeft een hypotheek lopen bij een hypotheekverstrekker en/of bij één van de banken in Nederland, maar u wilt uw hypotheek opzeggen. Veel hypotheekcontracten hanteren bij volledige aflossen van de hypotheek een opzegtermijn van een maand. Dit is niet zo raar. Ook de banken in Nederland hebben de tijd nodig om alles administratief af te handelen. Het is een illusie dat u de enige klant bent.

Handhaaft de bank een opzegtermijn bij aflossing op de renteherzieningsdatum, dan is dat onredelijk. U moet dan een offerte opsturen naar uw bank. Als de bank 3 maanden van tevoren een verlengingsvoorstel stuurt, is de opzegtermijn van een maand wel acceptabel. U heeft dan 2 maanden te tijd om u te laten oriënteren op de markt en om een beslissing te nemen over uw hypotheek. Er resteert dan nog een maand voor de bank om alles te regelen.

De verschillende banken in Nederland gaan verschillend om met het opzeggen van een hypotheek. U moet u beseffen dat banken ook bedrijven zijn en de banken willen gewoonweg ook geld verdienen.

Leave a Reply