Beste bank van Nederland

Verschillende banken in Nederland zijn actief. We hebben grote banken en we hebben kleine banken in Nederland. Wat maakt nu een goede bank? Wat is de beste bank van Nederland?

Het is natuurlijk niet gek dat we willen weten welke banken nu tot de beste banken in Nederland. Wat is bijvoorbeeld een top 10 van beste banken? Maar wat maakt een bank een beste bank? Veel vragen, gaarne antwoorden:

Beste bank voor spaargeld

De bankencrisis woekert nog steeds door. We horen veel geluiden over banken die in de problemen zitten. In 2008 heeft ex-minister Wouter Bos de spaargarantie verhoogt naar 100.000 euro. Dit was een zeer goed initiatief, gezien faillissementen steeds vaker voorkomen bij onze banken in Nederland en in het buitenland. Uw geld lijkt daarmee veilig. Blijft de vraag bij welke bank u het beste een bankrekening kunt openen.

Iedereen raadt wat anders aan. Volgens Independer zou NIBC de beste bank zijn, maar op straat hoor je weer andere geluiden. Zo zeggen veel mensen onmiddellijk de Rabobank. De Rabobank heeft een goede naam. De Rabobank heeft een lekkere stevige naam en een triple A-rating. Deze rating wordt gegeven door kredietbureaus en geven eigenlijk een indicatie aan hoe stevig en hoe zeker een bank is. De Rabobank geeft een veilig gevoel en daar hebben we behoefte aan in deze tijd.

Toch zijn er ook mensen die op andere gronden een bank kiezen. Zo zijn er mensen die ook kiezen voor de ASN. ASN scoort volgens Independer erg hoog voor klantvriendelijkheid. Bovendien investeert ASN veel in duurzaamheid.

Wat zou los van rente, los van klantvriendelijkheid en los van duurzaamheid de allerveiligste plek zijn voor uw spaargeld. Antwoord is een staatsbank zoals ABN AMBRO. Dat lijkt het veiligst plekje.

Beste bank voor leningen?

Een antwoord hierop wordt al een stuk lastiger. Het hangt namelijk sterk af naar watvoor een lening u op zoek bent. Bent u op zoek naar een hypotheek of juist een kleine lening voor een nieuwe auto? Behalve hoogtes in bedragen voor lenen zijn er dan ook nog eens de verschillende vormen van lenen. Daarnaast fluctureren de rentes van leningen nogal. Offertes opvragen lijkt hiervoor de beste oplossing.

Leave a Reply