Banken in Nederland verplichten woonverzekering

De banken in Nederland eisen vaak een opstalverzekering. Dit is geen rare zet van de banken, gezien een huis wordt gediend als onderpand bij een afsluiting van een hypotheek. Er zijn verschillende hypotheekvormen, maar bij de meesten zit een verzekering wel vast als een veriste. De banken willen garanties. Zij willen zeker zijn dat zij de waarde van een huis eventueel kunnen terugkrijgen. Ook verkopen veel hypotheekadviseurs vaak verzekeringen.

De opstalverzekering is één van de bekende vormen van een woonverzekering. Een vernielde vloer door een defecte wasmachine, een uitgebrande keuken na een kerstdiner of een boom op het dak bij een flinke storm. Een opstalverzekering beschermt u tegen dit soort risico’s. De schade wordt dan in de meeste gevallen betaald door een opstalverzekeraar. Vanuitgaand dat een huiseigenaar verzekerd is natuurlijk. Gelukkig is dat meestal het geval, want een opstalverzekering is verplicht bij het afsluiten van een hypotheek.

Een opstalverzekering, een woonverzekering, dekt de schade aan uw woonhuis. Ook de schade voor onroerende goederen die daarbij horen, zoals een schuurtje of schutting vallen onder de dekking.

Een kersverse eigenaar van een nieuw woning ontvangt vaak een offerte voor een opstalverzekering onder zijn neus. Het is raadzaam om niet zomaar een handtekening hieronder te zetten. Veel banken in Nederland stellen een woonverzekering als vereiste, maar het hoeft niet persé die verzekering te zijn die wordt aangeboden. De premies verschillen flink tussen de verzekeraars. Dat geldt ook voor de voorwaarden. Bekijk goed naar wat precies wordt gedekt tegen welke premie. En geniet van uw niewe woning.

 

Leave a Reply