Banken in Nederland en Hypotheekadviseurs

De banken in Nederland en de hypotheekadviseurs kunnen ons helpen bij besluiten van welke hypotheekvorm beste bij ons past, met de meest gunstige rente.

Voor de meesten van ons is ons huis ons grootste goed en kostbaarste bezit. Om een huis te kopen, moeten we meer lenen dan we ooit in andere omstandigheden zouden doen en een lening afsluiten waar we een generatie lang aan vastzitten. En als we de pech hebben het op het verkeerde moment te kopen, bestaat er alle kans dat het ons ruïneert.

Vanaf het begin van de twintigste eeuw is het kopen van een huis voor mensen die wonen in een land met een bloeiende economie een grote obsessie geweest. Eigenwoningbezit is in veel delen van de westerse wereld van minder dan kwart van de bevolking naar bijna driekwart gestegen. Deze opmars hielp echter wel de financiële crisis aan het eind van het eerste decennium van deze eeuw teweeg te brengen en het idee van universeel eigenwoningbezit wordt nu aan een kritisch onderzoek onderworpen. Ondanks dat bij het kopen van een huis er risico’s aan vastzitten, zitten er ook voordelen van het hebben van een onroerend goed. Een huis kopen wordt vaak gezien als een investering. Immers spaar je als het ware elke maand en na 30 jaar kan de huizenprijzen (rekening houdend ook met inflatie) gestegen zijn. Een huis kan je kopen om in te wonen en/of als belegging. Soms kopen mensen ook een tweede huis als een investering. Dit wordt vaak gedaan met een hypotheekvorm als Beleggingshypotheek of Annuïteitenhypotheek. Lees meer over de hypotheekvormen van banken in Nederland.

Banken in Nederland en hun hypotheekrente

Op het internet kunt u veel vinden over hypotheken. Zo kunt u bekijken wat de rentes van banken in Nederland zijn en kunt u online hypotheekberekeningen doen. De uitkomsten van online berekeningen zijn echter slechts indicatief. Alleen een hypotheekadviseur kan een persoonlijke berekening of hypotheekofferte maken. Een hypotheekadviseur houdt rekening met alle omstandigheden (privé en maatschappelijk) en de actuele hypotheekrente van alle hypotheken.

Leave a Reply